Mihaela Biljan: Frizerskom poslu privukla me ljubav prema ljudima i ljepoti!

Mihaela Biljan

Napisao Misfit

4 kolovoza, 2020

Mihaela Biljan, kreatorica Misfit priče otkriva zbog čega je postala frizerka te što njen pristup frizerskom poslu čini posebnim!

Poduzetništvo je izazovan životni odabir. Kada uključuje intenzivan rad s ljudima onda možemo reći da se radi o pozivu.

Mihaela Biljan frizerskim se poslom bavi sedamnaest godina. U njega je zaljubljena kao i onoga dana kada je odlučila krenuti tim putem. Misfit, svoju frizersku oazu, pokrenula je prije pet godina. Upornim i predanim radom te kvalitetom usluge uspjela je svoj salon pozicionirati kao jedan od najboljih na zadarskom području.

Najviše je vesele sretna i nasmijana lica zadovoljnih klijenata čije su potrebe i mogućnosti prepoznate. Komunikaciju između frizera i klijenta smatra izuzetno bitnom za postizanje željenih rezultata. Iz tog se razloga okrenula obrazovanju i u području komunikacije.

Što je to NLP, kako joj pomaže u frizerskom poslu te što Mihaelin pristup radu čini posebnim, pročitajte u nastavku!

Mihaela Biljan, što te privuklo frizerskom poslu, zašto si odlučila postati frizerka?

Najviše je tome presudila ljubav prema ljudima i prema ljepoti. Najsretnija sam kad vidim koliko ono što radim utječe na raspoloženje, samopouzdanje i zadovoljstvo mojih klijenata.

Frizura nikad nije samo frizura, ona je izraz osobnosti. Utječe na naše držanje, ponašanje, samouvjerenost. S dobrom frizurom i zdravom kosom osoba se osjeća kao da može riješiti sve izazove pred sobom.

Radeći ovaj posao imam osjećaj da barem malo „popravljam“ svijet oko nas. Volim biti frizerka, a više od svega, obožavam izazove koje mi taj posao donosi. Oni su mi potrebni kako bih rasla i razvijala se.

Svoj bi pristup klijentima opisalo kao personalizirani. Što to točno znači?

Važno je biti vješt frizer, ali jednako tako i razumjeti što je to što vaš klijent treba i želi. Ako tog razumijevanja nema, znanje i vještina lako padaju u vodu. Dobra komunikacija između frizera i klijenta vrlo je bitna. Zato sam, izuzev stručnih frizerskih edukacija koje konstantno pohađam, završila i edukacije iz NLP-a i to na trenerskoj razini.

Možeš li nam pojasniti što je to NLP?

Neurolingvističko programiranje (NLP) područje je usmjereno na psihologiju čovjeka. Uči nas kako bolje razumjeti drugu osobu i njezin način komuniciranja. Ponekad nam je i samima teško objasniti što je ono što želimo, a poznavanje NLP-a olakšava međusobno razumijevanje.

Obrazovanje u struci također smatraš izuzetno važnim. Što bi istaknula od edukacija koje si završila?

Iza mene je mnogo iskustva, ali i edukacija. Istaknula bih edukacije za master koloristu te certifikat za šišanje kose Helix škarama by Kevin Murphy. Riječ je o jedinstvenim, patentiranim škarama za koje certifikat posjeduje mali broj Kevin.Murphy salona u Hrvatskoj.

Misfit je jedini Kevin.Murphy salon u Zadru. Kako si se odlučila na baš taj ekskluzivni brend?

Klasične boje za kosu često uzrokuju veće oštećenje strukture kose. Dok sam radila u drugim frizerskim salonima zato sam uvijek posezala za prirodnim proizvodima za kosu. No uočila sam mnogo nedostataka koje imaju te boje. Primjerice, nije bilo kompletnog rješenja za svaki tip kose. Bilo je mnogo ograničenja, pogotovo što se tiče koloracije.

Kevin Murphyu prije svega su me privukli vrhunski rezultati koje njihovi proizvodi postižu snagom prirodnih sastojaka. Zatim postupnost razvijanja novih linija te neprestano ulaganje u edukaciju i istraživanja. Nisam se susrela s brendom koji toliko dobro poznaje i odgovara na potrebe frizera, ali i krajnjih korisnika.

Posebno te oduševljavaju njihove boje za kosu iz COLOR.ME linije?

Tako je. Formulacije s kojima sam prije radila davale su ograničene rezultate i nisu mogle pokriti svaki tip kose. Primjerice, prirodne boje mogle su posvijetliti kosu dva tona dok Kevinove to mogu četiri tona. Uz dekolorante, koji istovremeno njeguju kosu i do devet tonova. Nadalje, ogromna je razlika između prirodnih i klasičnih boja za kosu. Boje bez amonijaka daju zdraviju i kosu koju je klijentu lakše stilizirati izvan frizerskog salona. COLOR.ME je jako visoko postavio ljestvicu mogućnosti prirodnih boja. Zamislite samo posvijetljenu plavu kosu koja se ne lomi i koja izgleda prirodno. S Kevin Murphyem to je postalo moguće.

misfit frizerski salon u zadru u kojem se možete opustiti

Istaknuli smo koje su  posebnosti tvog frizerskog pristupa, kao i prednosti proizvoda koje koristiš. Što je sa salonom? I on isto ima jednu posebnu, distinktivnu priču.

S Misfitom sam htjela stvoriti frizersku oazu u kojoj će se klijenti moći skloniti od buke i užurbanosti suvremenog načina života. Prilikom dizajniranja prostora bilo mi je iznimno bitno da se u njemu klijent može opustiti.

Da to bude frizerski salon bez žurbe, glasnih razgovora i bez kašnjenja u rasporedu termina. Salon u kojem će se klijent osjećati sigurno i mirno jer zna da je svoju kosu povjerio u ruke stručnjaka. Stručnjaka koji mu je u potpunosti posvećen.

Predanim radom, s puno ljubavi prema ljudima, a najviše zahvaljujući povjerenju naših klijenata, kreiramo u Zadru jednu posebnu frizersku priču. Ona svakim danom raste, te, kao i mi, ide u korak s vremenom.

Imate nerješiv problem s kosom? Želite makeover ili zdraviju kosu? Zakažite besplatne konzultacije u Misfit salonu kod Mihaele Biljan i uživajte u kosi kakvu zaslužujete!

Više blogova…

WordPress Image Lightbox Plugin